Streektaal:  "ZO DAN"  Triooo - Silvox Studio SIL 027

"Triooo" is een streektaalgroep uit Twente. Toch zijn ze in hun repertoire niet altijd gebonden aan het Twents. In hun repertoire zitten ook instrumentaaltjes en zelfs Nederlandstalige teksten.
"Triooo" staat voor Fred van de Ven, Harm Braam en René Vrieler. Een trio die geholpen door gastmuzikanten, een voortreffelijke eerste CD hebben neergezet.


Vooral mooi opgevat is het eerste nummer "Bennie" die door het geluid van de "Beugelfles" een goede aanzet geeft aan de CD en de luisteraar uitnodigd aandachtig verder te luisteren. Zoals zoveel streektaalgroepen is ook deze "TRIOOO" een zuivere amusementsband. Hun teksten zijn met een vleugje humor gekruid en hebben niet de bedoeling om de luisteraar met diepgaande teksten te pijnigen. Hun arrangementen en composities zitten goed in elkaar, daardoor is de CD ook in zijn geheel een meevaller.
Deze artiesten verdienen door hun muziek weer verder te geraken dan hun streek. Toch vinden wij en wij hebben dit al zo dikwijls aangekaart, dat een vertaling van de teksten de CD buiten Twente een meerwaarde geeft. Nu luistert men meer naar de muziek omdat de inhoud van de tekst de niet Twentenaar ontgaat.
"TRIOOO" krijgt zeker van ons een plaats naast de zovele goede streektaalartiesten. Wij zouden zeggen, doe zo voort, maar zorg dat door de aanpak van de muziek, maar vooral door de teksten men verder komt dan het dorpsplein of de lokale radio.

Het Doosje 16 Maart 1999